Рашков се похвали с честни избори и справяне с миграционния натиск

Новини
16:39 - 15 Септември 2021
2343
Рашков се похвали с честни избори и справяне с миграционния натиск

При отчета на служебния кабинет Бойко Рашков обяви, че МВР е свършило много работа и най-вече да се проведат едни честни избори, защото имало много добра организация, за да се елиминира криминалния вот.

„Не позволихме в такава голяма степен да се купуват и продават гласовете на българските граждани“, отчете Рашков. Това е станало благодарение на полецийски операции, като даде пример с тази проведени 11 дни преди последните парламентарни избори. Били са проверени над 5600 места, над 10 хиляди лица са били предупредени, защото срещу тях имало сигнали, че ще купуват гласове. От всичко това общият брой досъдебни производства са около 100, като близо 93 са именно за купуване и продаване на гласове.

„Ние не приемаме упрека, че сме оказвали тормоз над избиратели като сме ги предупреждавали с протокол. Това е законоустановена форма“, категоричен бе Рашков и трябвало да се гордеят с отличния си резултат.

Рашков отчете, че МВР са обърнали сериозно внимание и на миграционния натиск и работят усилено. Затова и влезнали в разговори с Министерството на отбраната, ако се наложи и армията да бъде включена, но за момента това не се налагало. „Имаме готовност с министерството на отбраната в рамките на 36 часа да поставим хора, там където е необходимо“, допълни още силовият министър и отчете, че били провеждали разговори по този проблем с Турция и други съседни държави.