Расисткият скандал се разраства

Спорт
14:49 - 22 Юли 2024
3365
Расисткият скандал се разраства

Енцо Фернандес отново разпали страстите в социалните мрежи във връзка с расисткия скандал, който се разпали наскоро.

Както е известно, халфът сподели видео на живо през Инстаграм от автобуса на националите на Аржентина след успеха във финала на Копа Америка. На него се чува как той и другите футболисти пеят песен с обиден текст по адрес на френските национали.

През изминалата нощ Енцо Фернандес се появи на стадиона на Ривър Плейт и беше поздравен за успеха на Аржентина на Копа Америка. Като юноша на гранда от Буенос Айрес той е обичан от местните фенове. Направи обаче впечатление, че публиката масово запя същата песен, което едва ли ще се хареса на полузащитника.

ФИФА вече се зае със случая от рейса на аржентинците, а и клубът на играча - Челси, го разкритикува и се очаква да го накаже под някаква форма. Остана впечатление, че скандалът постепенно ще затихне, но проявата на привържениците на Ривър Плейт сега се очаква до доведе до нови проблеми.

Във въпросната песен се пее, че “всички френски играчи са от Ангола и са ш*бани трансджендър, какъвто е и ш*баният Мбапе. Те играят за Франция, но са родени в Ангола. Майка му е нигерийка, баща му е камерунец, но по паспорт е французин.”

От споделения първоначално стрийм на Фернандес се чуваше как аржентинците пеят частта за родените в Ангола французи, но след това излъчването прекъсва.