Равносметката според Ненков: Хората не са готови за оставка

Политика
15:30 - 31 Юли 2020
1995
Равносметката според Ненков: Хората не са готови за оставка

Депутатът от ГЕРБ Александър Ненков направи равносметка на протестите и исканията за оставка с изявление пред централата на партията.

„Изявлението е в във връзка с опитите на някои хора да измият срама от това, което се случи на Орлов мост. Направихме консултации с всички областни ръководства в страната, жената от блокадата не е член на ГЕРБ и никога не е била. В край сметка не може малцинството да определя какво да се случва с мнозинството, категорично осъждаме случващото се, целта е провокиране на агресия", каза той по отношение на блокадите в София, предаде Канал 3.

„Няма как да се наложи волята по този начин, става дума за 2-милионен град, а чуваме, че има намерение да се блокират магистрали. В крайна сметка, дори когато протестираш, трябва да има граница”, смята депутатът.

"Нали не очаквате да се разпръскват блокадите с водни оръжия и танкове?", попита Нанков. Хората не са готови за оставка, това ще вкара държавата в друг по-сериозен проблем. Искаме не агресия, а диалог. Не може просто да се иска оставка, трябва да има с кого да се преговаря, да има представители. Оставка значи абдикация от отговорността", категоричен е Ненков.