Разбиха банда за трафик на мигранти

Новини
17:23 - 16 Ноември 2023
2072
Разбиха банда за трафик на мигранти

Към момента са задържани десет души в хода на специализирана полицейска операция по неутрализиране на организирана престъпна група за трафик на мигранти.

Това съобщи пред журналисти директорът на Главна дирекция „Гранична полиция“ главен комисар Антон Златанов преди заседанието на парламентарната Комисия по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и еврозоната.

Той обясни, че десетима са задържаните, а едно лице е под „домашен арест“ в Монтана. „Към осем от тях ще има предявени обвинения“, посочи главният комисар и допълни, че към шестима обвиненията вече са повдигнати и са с мерки за задържане за 72 часа. „За останалите след изтичането на 24-часовата мярка за задържане ще се вземе решение, може би ще бъдат свидетели“, каза още Антон Златанов. „Задържаните са десет лица на десет обекта в София тази сутрин. Един се издирва, не е бил на адреса“, коментира директорът на „Гранична полиция“ и съобщи, че по операцията още текат процесуално-следствени действия, претърсвания и разпити на свидетели.