Разбиха нарколаборатория за пико

Над 10 арестувани в Айтос и Карнобат при спецакция срещу битовата престъпност

Новини
19:09 - 22 Февруари 2020
1136
Разбиха нарколаборатория за пико

Над 10 души са арестувани при специализирана акция на полицията срещу битовата престъпност в Айтос и Карнобат, разбита е и нарколаборатория за пико, съобщиха от ОД МВР Бургас.

В момент на производство на наркотика  е задържан мъж, а за държане на наркотични вещества са образувани други две досъдебни производства. По време на акцията, провеждана от съвместни екипи от служители от ОДМВР Бургас и Зонално жандармерийско управление Бургас, под ръководството и надзор на Окръжната прокуратура в града, са задържани още десет криминално проявени лица за осъществени различни престъпления.

Към момента се установява съпричастността им към извършени кражби, посегателства спрямо личността и др. Проверени са над десет адреса и в двете общини за наличието на крадени вещи. Открити са множество вещи – предмет на престъпления, сред които домакински електроуреди, инструменти, машини. Проверени са и над 50 автомобила за превозване на крадени вещи. Разкрити са пет кражби във връзка с образувани досъдебни производства. 

В хода на операцията са извършвани проверки и на водачи на МПС за правоспособност и употреба на алкохол или наркотични вещества. Установен е един случай за шофиране след употреба на алкохол с концентрация – 1,01 промила, както и един случай за шофиране с превишена скорост – 50 км. над допустимото.

В специализираната полицейска операция се включиха и служители от Териториална дирекция НАП – Бургас, които са проверявали търговските обекти за съответствие между продадената стока и наличния оборот.Специализираната полицейска операция, която започна през следобедните часове в събота, ще продължи и в неделя, казаха от пресцентъра на полицията.