Разбиха оранжерия за марихуана край Пловдив

44-годишен мъж е арестуван

Общество
14:41 - 08 Януари 2021
1633
Разбиха оранжерия за марихуана край Пловдив

Мини оранжерия за отглеждане на марихуана в домашни условия откри полицията в пловдивското село Строево. При претърсване в къщата на 44-годишен жител служители на VI Районно намерили пластмасови кутии със суха листна маса под формата на глави и растения със съцветия по тях.

Под навес в двора на имота криминалистите попаднали на оранжерията, оборудвана с алуминиево фолио, осветление, отопление и стабилизатор. В нея се отглеждали саксии с коноп. Иззетата марихуана е с тегло 249,31 г, като предстои допълнително изследване на откритите стръкове растения в саксии. Собственикът е признал пред разследващите, че растенията са марихуана. Той е в ареста.

В кв. "Столипиново" в Пловдив пък са задържани други двама за наркотици. При проверка в апартамент на ул. "Крайречна", обитаван от единия,  са иззети 13 найлонови плика с различна големина и съдържание. Експертна справка е установила вида и количеството на веществата- марихуана с тегло 2,743 г, смес от тютюн и пинака с тегло 5,245 г. На улица „Клен“ е закопчан и 23- годишен криминално проявен, който е държил психотропни вещества от рода на синтетичните канабиноиди. При обиск от него са намерени 0,242 г „пинака“.