Разбиха схема за разглобяване на крадени коли

Крими
14:16 - 27 Май 2022
2422
Разбиха схема за разглобяване на крадени коли

Шуменски криминалисти пресякоха схема за разкомплектоване на противозаконно отнети автомобили. В хода на специализирана полицейска операция са намерени и иззети части от шест автомобила, откраднати от различни градове в страната. Това съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на полицията.

Работата по случая е започнала в началото на годината, след получена оперативна информация, че в имот в шуменско село се разглобяват автомобили. Криминалисти от Шумен влезли в дирите на двама мъже - на 32 и 36 години. Между 24 и 26 май са извършени претърсвания на два адреса в Шумен, обитавани от 36-годишен местен жител, и в лек автомобил "Ауди А5" с шуменска регистрация. По същото време бил претърсен имот в шуменско село, в който живеел 32-годишен мъж. Намерени и иззети са множество авточасти, вещи и аксесоари от различни марки и модели автомобили. Предполага се, че са от противозаконно отнети "Мерцедес-200" с търговищка регистрация, от два микробуса "Мерцедес Спринтер" с добричка и софийска регистрации, "Мерцедес"- с пловдивска регистрация, "Фолксваген Крафтер" и "Мерцедес МЛ" - с чужди регистрационни табели.

 
Автомобилите били разкомплектовани за периода декември 2021 г. - май 2022 г. "Работата" на двамата шуменци била да ги разглобяват, за което са получавали различни парични суми.

Мъжете са задържани за срок до 24 часа в РУ-Шумен. Разпитани са пред съдия, направили са самопризнания. Повдигнати са им обвинения за извършено престъпление по чл. 215, ал. 1 вр. с чл. 20 ал. 2 вр. с ал. 1 от НК.

Работата по документиране на престъплението продължава под ръководството на прокурор от Районната прокуратура в Шумен. Уведомени са областните дирекции, на територията на които са били извършени противозаконните отнемания, за планиране и провеждане на процесуално-следствени действия.