Разбитата фабрика №1 за дрога край Русе захранвала София (снимки)

Оранжерията за марихуана в село Новград печелела милиони, знаков гангстер дърпал конците, 9 мъже са арестувани

Общество
08:30 - 19 Декември 2019
12352
Разбитата фабрика №1 за дрога край Русе захранвала София (снимки)

Разбитата от антимафиотите свръхмодерна оранжерия за производство на марихуана в русенското село Новград е захранвала с канабис софийския пазар от поне година. Това разкриха криминалистите от Русе след ювелирната акция на МВР в нарколабораторията, която е най-модерната до този момент у нас.

Оранжерията за марихуана е действала при пълна секретност в селскостопански двор в края на село Новград. Арестуваните при акцията „гледачи” на трева са живеели в къща към стопански халета, някога вдигнати заради проект за завод за производство на каравани. Производството така и не стартирало, а преди 2 години мъже от София наели обекта с обяснението, че ще отглеждат рядък сорт...марули.

В стопански халета край Русе бандити от София изградиха най-модерната оранжерия за марихуана в България.

„В наркооранжерията се е работило по холандски стандарти – със специални сортове семена, с модерни осветителни лампи, с изцяло изградена поливна станция и под строга секретност. Качеството на марихуаната е изключително високо, а реколтата е огромна”, отчитат ченгетата от Русе. Те задържаха 140 килограма марихуана, чиято пазарна стойност надхвърля 1,5 милиона лева. Криминалистите обаче са установили, че голяма част от продукцията е била вече „ожъната”, което личало от подрязването на стръковете с марихуана.

В тази къща са живеели "гледачите" на марихуана от "холандски сорт"

В разбитата наркооранжерия бяха открити 140 кила дрога за над 1,5 милиона лева

Всички арестувани девет мъже, движели делата на модерната наркоферма, са родом от София и през годините са били съдени за търговия с дрога. Ченгетата обаче са убедени, че реалния бос на оранжерията все още не е арестуван. Според неофициални засега данни, мастит наркобос от софийския ъндърграунд е собственикът на наркооранжерията. От МВР обаче уточниха, че не става въпрос за Радослав Иванов – Радо Темерута, който също бе арестуван, само че в София заради търговия с наркотици. Все още криминалистите разследват дали собственикът на стопанския имот е съпричастен към дейността на наркооранжерията, или е бил в неведение какви ги вършат наемателите му.