Разчекнаха Михаела Филева за София Прайд: Третополова ли си?!

Нападнаха грозно певицата във Фейсбук заради предстоящата ѝ изява на гей парада

Новини
15:13 - 08 Юни 2023
6069
Разчекнаха Михаела Филева за София Прайд: Третополова ли си?!

Певицата Михаела Филева бе "разкъсана" във Фейсбук дори от феновете си след безобидна покана за София Прайд.

Едва ли певицата е очаквала омразата, която ще се изсипе отгоре ѝ без да е обидила абсолютно никой, а точно обратното - с призив за толерантност.

Ето какво написа тя:

И тази година избирам да се кача на сцената на най-мащабния протест борещ се за равни човешки права, който се провежда у нас. Отново го правя безвъзмездно, защото вярвам, че любовта е отговорът на всеки проблем. Мечтая си да живеем без нуждата да съдим или да сочим с пръст, да се обичаме без да лепим етикети и да подхождаме с разбиране и емпатия към проблемите на различните общности, представители на които са нашите най-добри приятели, родители, братя, сестри, деца.

Ето част от по-умерените коментари:

„Михаела, не те ли е срам? Позор да подкрепяш тези болни мозъци...“

„Трябва да си нужна на обществото с нещо, (ако не си и ти третополова), че да си пазиш утробата! Парадите са излишни! Деца убиват такива като теб и детската психика! Ама ти няма как да го разбереш това, щото нямаш деца и си просто поредния паразит, който иска да се добере до малко ефирно време и слава!

„Пак говорите глупости, които са вредни за децата! Не го ли разбирате това! Гледахте ли филма? Това е бизнес за милиони! Химическа кастрация на деца + смяна на пола!! Какво има да го обсъждаме? И стига с тези глупости за омраза! Никой не ги мрази, но да отнемат права на децата с мама и тате ми се струва меко казано грешно! БОЛЕСТИТЕ не се рекламират!“

Михаела все пак решава да отговори, макар че е безсмислено:

"Съжалявам, но не мога да насърчавам дискриминация, неприемливо отношение или словесно насилие спрямо която и да е група ХОРА. С радост ще опитам търпеливо да обясня на всеки от вас от кои граждански права е лишена ЛГБТ+ общността, защо съществуването на София Прайд е важно за нас като общество, каква е разликата между мирен протест и “парадиране” и всички други теми, които ви вълнуват или тревожат. От ваша страна е нужно само да бъдете готови да проявите толерантност към различна гледна точка от вашата и малко емпатия към хората с чиито проблеми не сте запознати, защото очевидно не сте лично засегнати. Само така може да се получи градивна дискусия - без язвителните думи демонстриращи омраза, те са излишни и не водят към нищо смислено. Смело ми пишете, ако искате да си поговорим по темата лично или публично тук в коментари.

И моля, всеки колкото може, опитайте да пишете грамотно и аргументирано. Благодаря!“