РАЗДОР: Никола Вапцаров се отказа от битката за София?

Лансираният от Мая Манолова кандидат за кмет увисна пред синдикалистката Ваня Григорова, но май повежда листата за СОС

Политика
14:30 - 23 Август 2023
4983
РАЗДОР: Никола Вапцаров се отказа от битката за София?

Нищо чудно - "ЛЕВИЦАТА!" - сборище на червени трубадури, се оказа в раздор за местния вот, след като фигурата на синдикалистката Ваня Григорова надделя за кандидат-кмет на София пред всички възможности, предложени от соцамалгамата досега.

Днес стана ясно, че устатата брюнетка, харесана преди всичко от БСП-София на Иван Таков, става номинация и на "ЛЕВИЦАТА!". При това точно 1 месец, след като флагманката на лявото обединение (досега конкурентно на Столетницата - б.р.) Мая Манолова лансира публично протежето си Никола Вапцаров за поста.

"Изправи се, БГ!", обяви тържествено още през юли, че наследникът на великия ни поет застава на челна позиция в борба за "Московска" 33 срещу Васил Терзиев, издигнат от голямата дясно-либерална коалиция на Продължаваме промяната, Демократична България и "Спаси София". 

Сега обаче, след като Ваня Григорова е посочена явно за по-разпознаваемата кандидатка от него, се говори, че Вапцаров ще поеме щафетата за СОС и ще е водач на тъмночервената листа, в която се канят да се впишат на паритетен принцип лица и на БСП, и на "ЛЕВИЦАТА!". Освен ако Татяна Дончева (лидер на "Движение" 21 - б.р.), също част от съюза не тропне с крак, както се мълви от около месец. 

Тепърва ще бъдат определени и кандидатите за районни кметове на новата спойка. Като се говори, че Георги Кадиев, някога издигналият днешната затворничка Десислава Иванчева за шеф на "Младост", може да се озове номинация именно там. Източниците на Lupa.bg все пак уточняват, че той надали би се цанил да оглави конкретен район, след като вече веднъж е бил кандидат за поста на "Московска" 33, каквато бе и Мая Манолова.