Раздори на "Герена": Кой открадна 500 бона за плагиатството на Боримиров?

"Новата" юбилейна фланелка на Левски е сред 11-те най-грозни за всички времена

Спорт
13:03 - 11 Април 2024
10311
Раздори на "Герена": Кой открадна 500 бона за плагиатството на Боримиров?

Пореден скандал се разрази в Левски и то само няколко дни, след като тимът падна от ЦСКА с 0:2 във Вечното дерби. Наско Сираков обяви, че нещата с НАП вървят по план и дълговете се чистят, но същевременно беше показана юбилейната фланелка, която сините пускат в продажба по случай 110-годишнината на клуба.

Освен че прилича на циганска шарения и безвкусица, се оказа, че идейният проект е на друг ръководител на "Герена" - Даниел Боримиров. Да, но не съвсем! Трикото е изцяло копирано от бившия клуб, за който Боримиров рита преди години - Мюнхен 1860, а наблюдателни фенове веднага съзряха измамата, за която Сираков разясни, че са били прахосани 500 000 хиляди лева!

По "проекта" са работили 90 души в продължение на три месеца, което изуми привържениците на сините за едно долно плагиатство.

През 2010 г. "лъвовете" презентират абсолютно същия екип по случай 150-годишния си юбилей. Е, има леки разлики. Германският клуб е показал значими идеи от собствената си история на страната, решена в синьо и златисто. Другото лице е в зелено и жълто. При варианта на Левски зеленото е заменено с червено.

Феновете ядосани коментират в социалните мрежи, че става дума за разочароващ ход за 500 000 лева от страна на ръководството.

"Доста сериозна сума за смяна на емблемата", гневят се привържениците в социалните мрежи.

Двулицевата фланелка е пусната продажба както онлайн, така и в официалния магазин на сините. Серията юбилейни фланелки включва 8000 бройки.

Ето какво написаха от Левски за фланелката:

"Най-уникалната фланелка, правена у нас досега! Изтъкана от история и любов! Фланелка за всеки син фен, който е минал през Ада и Рая с любимия клуб през тези 110 години!

Първата по рода си двулицева юбилейна фланелка вече е в продажба!

Можете да я закупите онлайн, както и в официалния магазин на клуба!

110 години история в една фланелка!

110 години Левски – вчера, днес, утре и завинаги!".

Фланелката на Мюнхен 1860 определено привлича вниманието заради разчупения си дизайн, но мненията за нея са доста разнопосочни. Така в класация, направена през 2020 г., сайтът KickOff поставя екипите Мюнхен 1860 сред 11-те най-грозни за всички времена.

В нея има и други любопитни находки – екипите с дизайн на скелети на нискоразредния испански Самора, тези на Паленсия, "махнали кожата" на футболистите на тима, потниците на Камерун от Мондиал 2002, каубойските одежди на Колоради Карибус, просъществувал едва един сезон и др.