Разединените ни политици ни поздравиха за Съединението (ОБЗОР)

Само единни и обединени можем да продължим по евроатлантическия път на България , написа Пеевски

У нас
11:36 - 06 Септември 2024 (обновена)
1138
Разединените ни политици ни поздравиха за Съединението (ОБЗОР)

България отбелязва 139 години от Съединението. По този повод родни политици отправиха поздравления.

"Днес отбелязваме 139 години  от Съединението на  България. Една паметна дата в българската история, която е доказателство за българската борбеност и свободен дух", написа Председателят на ДПС Делян Пеевски.

 

 "Нека заедно, като български граждани съхраним завещаното ни и да отстояваме националната идентичност и европейските ценности. Да намираме каузите, които ни обединяват, в името на добруването на хората и новото начало за нашата Родина. Само единни и обединени можем да продължим по евроатлантическия път на България  и да се противопоставим на прокарването на чужди интереси. Съединението прави силата! Честит празник!", пише още той.

„Съединението прави силата”. Това написа във Facebook лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по случай 139 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия.

Съпредседателят на „Продължаваме Промяната” поздрави българите по повод 6 септември.


„Съдбата на България зависи от нас. Нашата обща отговорност е да градим бъдещето ѝ и всеки българин има задължението и привилегията да бъде част от тази обща задача. Честит празник свободни българи!”, написа той в пост във Facebook.

„6 септември 1885 г. Денят, в който българите взеха съдбата си в свои ръце. Съединението на Княжество България и Източна Румелия - акт, който беше възможен, защото българите повярваха в себе си, без да чакат спасител, и това промени историята ни”, допълни Петков.

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов също поздрави българите за празника 6 септември.

"Съединение на Източна Румелия с Княжество България е резултат от силната вяра на нашите предци, че могат да вземат съдбата си в свои ръце и да действат целенасочено. 
Вярвам, че както тогава народът ни е имал способността да мобилизира цялата обществена енергия в името на националния идеал, то и днес можем също да го направим. Стига само да повярваме!", написа той във Фейсбук.

"Заедно можем всичко! Да живее България!", пише още Костадинов.