РАЗГЕЛЕ: Президентът освободи Пешо Водката

Радев назначава главен комисар Живко Коцев на поста

Политика
16:30 - 08 Септември 2023
6596
РАЗГЕЛЕ: Президентът освободи Пешо Водката

Държавният глава Румен Радев подписа днес указ за освобождаването на главен комисар Петър Тодоров от длъжността на главен секретар на Министерството на вътрешните работи.
 
С друг свой указ президентът назначава главен комисар Живко Коцев на поста. 

Петър Тодоров реши сам да подаде оставка и го направи на 30 август. В същия ден по-рано Радев официално бе изпратил отказа си до правителството. Главният секретар обаче обясни, че трудно би работил със Стоянов, и също го обвини в чистка. “Категорично не желая да ставам част от опита за политическа употреба на МВР. Поголовната смяна на областни директори, показали изключителни резултати в борбата с купуването на гласове, показва точно това. Откакто станах главен секретар, МВР демонстрира пълната си решимост за борба с това порочно явление. Не искам да гледам как се разгражда нещо постигнато”, каза Тодоров тогава.

Самият Петър Тодор обяви в специално интервю пред bTV, че оставката му била поискана след посещение на Кирил Петков в министерството. Вътрешният министър Калин Стоянов отговори на обвиненията, като заяви, че Тодор прави политически изказвания по опорни точни.

Относно обвинението на Тодоров, че оставката му е поискана след среща между Стоянов и съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков министърът обяви, че от юни не се е срещал с депутати.