Разхвърлят отрова за кучета в Перущица

Новини
10:30 - 05 Ноември 2019
4638
Разхвърлят отрова за кучета в Перущица

Разхвърлят отровни примамки за животни по градинките в Перущица, информира trafficnews.bg. Кучетата умират в страшни мъки, алармират потърпевши.

"Тази вечер по време на разходката едно от кучетата е изяло отровна примамка, без да го видя. Докато се чудех защо кашля и трепери, от устата му излизаше пяна. Взех го на ръце и го занесох вкъщи. С всяка изминала минута ставаше по-зле", разказва Рангел Мрянов.

Мъжът веднага потърсил помощ от ветеринарен лекар. Първоначално специалистът предположил, че става въпрос за епилептичен припадък. Стопанинът на кучето не повярвал, че става дума за епилепсия, тъй като животното било на почти 10 години и досега не е имало подобни проблеми.

"Казаха, че ако е бързодействаща отрова, щяло да умре досега. Но след не повече от 10 минути треперене, пяна и конвулсии и умря милото ми дете", продължава трагичната история.

Мъжът предупреждава жителите на Перущица да внимават, когато разхождат домашните си любимци.

Междувременно мъж рани кучетата на съседа се след стрелба в село Глумово, община Ивайловград, съобщи ОД на МВР - Хасково. Сигнал за инцидента е бил подаден вчера по обяд от 66-годишния стопанин на четириногите.

Местните полицаи са установили, че четирите животни са пострадали от ловната пушка "ИЖ" на 68-годишен мъж, която им е причинила трайни наранявания. Законно притежаваното оръжие е било иззето по образуваното досъдебно производство. Работата по случая продължава.