Разказът на един изверг: Не помня кога станах убиец

Пих кафе и се замаях, оправдава се Мартин Трифонов

Новини
20:49 - 14 Август 2022
2891
Разказът на един изверг: Не помня кога станах убиец

Мъжът, осъден за убийството на 6-годишната Кристин от Сотиря - Мартин Трифонов,  излежава доживотната си присъда в Бургаския затвор.

Той е осъден за опит за изнасилване и жестокото убийство на 6-годишното момиче. Мартин помни, че в деня на убийството е изпратен от втория си баща до магазина. Там среща и жертвата си.

"Тъй като вторият ми баща е страшен алкохолик, ме принуди да взема алкохол за него“, твърди Трифонов. Казва, че е пил бира, малко.

Освен това пил и кафе… и се замаял. Затова казва и, че не помни много от случилото. Твърди, че от разследващите и документите е разбрал какво точно се е случило.

Днес 24-годишният Мартин казва, че съжалява. Но намира вина и в своите родители, и в тези на детето.

Казва, че в затвора времето тече по друг начин. Датите и годините нямат значение. А той не помни кога точно е станал убиец.

При пълни самопризнания съдът беше длъжен да намали с 1/3 присъдата на обвиняемия. След трагедията с момичето обаче последваха протести. И беше направена поправка в Наказателния кодекс.

Така въпреки признанията на първите две инстанции, Трифонов чу най-тежкото наказание – доживотен затвор без право на замяна. ВКС обаче промени присъдата на доживотен затвор.