Разкол в ПП-ДБ Бургас, Кирил Петков спешно замина да оправя листите

Кандидатите ще води Мартин Кръстев, втори е Дилян Георгиев, а третата позиция е за партньорите от „Демократична България“

Политика
15:27 - 26 Септември 2023
2875
Разкол в ПП-ДБ Бургас, Кирил Петков спешно замина да оправя листите

Рано тази сутрин областният лидер на ПП за Бургас Даниел Михалев чрез официално съобщение до бургаските медии извести, че в 14:30 ще регистрира кандидатите за общински съветници. Над 10-ина журналисти чакаха в уречения час Михалев или упълномощено от него лице, но никой не се появи.

Наложи се журналистите да търсят областния лидер на ПППП, който съобщи по телефона, че изобщо не бил в Бургас, нито пък знаел кога ще се върне. Не пое ангажимент и за точен час за вписване на листата.

При всички положение трябва да го направи до 17 часа, защото тогава изтича крайният срок за регистрация в Общинската избирателна комисия.

По данни на Флагман.бг, че в понеделник вечерта в Бургас е пристигнал съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков, който е провел дълъг разговор с хората от местната структура. По непотвърдена информация той е одобрил първоначалния проект за подредба на кандидатите – с водач Мартин Кръстев, втори Дилян Георгиев, а третата позиция е за партньорите от „Демократична България“.

След това Петков се е срещнал и с Константин Бачийски, който късно снощи подреждаше собствена листа – на ПП „Средна европейска класа“. До последно не бе ясно кой измежду Иван Иванов и Стоян Царев ще са водачи. Дали обаче не е настъпил обрат – ще разберем съвсем скоро.

Няма отговор и на призива на Димитър Найденов за издигане на единен кандидат за кмет на Бургас. До този момент обаче нито той самият не се е регистрирал като независим, нито пък Бачийски като номинация на СЕК.

ГЕРБ също не са вписали кандидатурата си. Очаква се това да стане скоро и номинираният да е Димитър Николов.