Разкопават Борисовата градина като Западния парк?

"Спаси София" предупреди за ремонт на най-големия парк в София без устройствен план

Общество
12:54 - 18 Февруари 2020
2424
Разкопават Борисовата градина като Западния парк?

Борисовата градина я чака голям ремонт за 12 млн. лв. - без влязъл в сила подробен устройствен план и без адекватна обосновка, предупредиха от гражданската платформа "Спаси София" на общинаря Борис Бонев. От там се опасяват, че разкопаването на най-големия парк в столицата щяло да е досущ като това на Западния парк, който от близо 2 години тъне в кал и мизерия.

"Не само това, но с внесения от зам. кмета по екология Йоана Христова доклад се иска разрешение за кандидатстване за финансиране, но на комисията стана ясно, че Общината ВЕЧЕ е кандидатствала без необходимото разрешение от общинския съвет. На практика, ГЕРБ искат СОС да действа като гумен печат на управлението на кмета Фандъкова", пишат от платформата. Според тях става въпрос само за желанието да се усвоят определени европейски средства, което предвещава нова катастрофа като тази в Западния парк. 

И питат: "Защо се ремонтира част от Борисовата градина в сносно състояние, докато Княжеската градина и градинка Рила тънат в разруха, а парковете Източен, Въртопо и Кукуряк се отлагат с десетилетия? С проекта няма да се ремонтират Братската могила и обелискът, които са важната и уникална от архитектурна и паркова гледна точка зона в тази част на Борисовата градина? Независимо кой какви политически и идеологически схващания има".