Разкриха частно ВиК в Лом, мъж продавал вода на съседите си

Новини
16:19 - 10 Август 2023
2117
Разкриха частно ВиК в Лом, мъж продавал вода на съседите си

Собствено ВиК предприятие си направил жител на Лом, след като свързал неправомерно общо 10 имота към водоснабдителната система. За целта той изградил тръбопровод с дължина 500 метра в кв. "Хумата", чрез който снабдявал съседите си с вода. Срещу услугата находчивия нарушител получавал заплащане.

След получен сигнал веднага е планирана специализирана полицейска операция, при която служители на РУ Лом, сектор „Специални тактически действия“ при ОДМВР Монтана и монтанско водоснабдително дружество извършили проверка по десния бряг на река Лом. Той попада в землището на квартал „Хумата“ в крайдунавския град.

Там те установяват инсталацията в частен дом в квартала, обитаван от 45-годишен жител, предаде БТА. Той не само осигурявал питейна вода за обитавания от него имот, но и за още 9 съседни имота в същия квартал, за което получавал заплащане от обитателите. Прекъснато е захранването с питейна вода на всичи, които са нарушили закона и предстои да се наложат санкции.

По случая е извършен оглед на местопроизшествието и образувано досъдебно производство. Намерени и иззети са веществени доказателства, снети са сведения от множество лица, съпричастни към случая.