Разкриха кражба на дизелово гориво от два тира

Новини
11:56 - 21 Ноември 2023
1258
Разкриха кражба на дизелово гориво от два тира

Двама жители на област Видин са задържани по „горещи" следи за кражба на дизелово гориво от два тежкотоварни автомобила, спрели на отбивка на път Е 79 край Монтана.

Кражбата е извършена на 20.11.2023 г. между 19,30 ч. и 23,30 ч. на път Е-79, км 93+300, в землището на с. Винище, в района на местността Сухата чешма. С техническо средство били противозаконно отнети общо 240 литра дизелово гориво от резервоарите на две полуремаркета "Шмиц", прикачени към влекачи, собственост на фирми, управлявани от двама водачи, граждани на Гърция и Хърватия.
Кражбата на гориво била разкрита от служители на Участък "Огоста", които след получена оперативна информация установили двамата извършители в момент на източване на горивото. Те не се подчинили на полицейските разпореждания и побягнали в пресечена местност край пътя, като оставили покрай едното полуремарке 2 туби, пълни с около 70 литра гориво и гумен маркуч, пъхнат в резервоара на полуремаркето. В хода на полицейските действия на около 100 метра от крайпътната отбивка, в посока гр. Видин, е открит лек автомобил "Ауди А3" с видинска регистрация, със свалена капачка на резервоара и 2 празни туби от същия вид в багажния отсек. На около 30 метра пред автомобила на черен път била намерена и 30-литрова туба, пълна с дизелово гориво.
В процеса на работа служителите на реда по „горещи" следи задържали извършителите – двама жители на област Видин, на 25 г. и 16 г. На двамата са взети обтривки от дланите и наложено задържане до 24 часа по ЗМВР.

По случая са снети сведения от водачите на тежкотоварните автомобили, иззети са веществени доказателства, в това число и лекият автомобил ауди. На местопроизшествието е извършен оглед и образувано досъдебно производство по чл. 195, ал. 1, т. 4 от НК.