Разкритие на Lupa.bg: Човек на Христо Бисеров правил кастинга на Слави

Политика
13:30 - 22 Април 2021
12880
Разкритие на Lupa.bg: Човек на Христо Бисеров правил кастинга на Слави

Втора топла връзка между ДПС и „Има такъв народ”. След като Lupa.bg осветли взаимовръзките между новата парламентарна шефка от ИТН Ива Митева и Движението, където помагала като парламентарен сътрудник, сега изплува втора допирна линия - през Виктория Василева.

Виктория е част от ръководството на ИТН

Изключително близката до Слави партийка, която вече е депутат и същевременно организационен секретар на ИТН, е била дясната ръка на вездесъщия вече бивш депутат от Движението за права и свободи Христо Бисеров от времето му в Съюза на демократичните сили. Тогава Виктория е била шефка на младежкото СДС.

Христо Бисеров вкарва Василева в голямата игра

Василева не е от традиционалистите - от СДС преминава в партията на Николай Бареков „България без цензура”, а оттам - директно при Слави Трифонов като организационен секретар. Междувременно, обаче, години наред е ръководител на администрацията в „Шоуто на Слави”.

Тя е човекът, който отговаряше в ЦИК за „Има такъв народ”, както например Цветомир Паунов представляваше ГЕРБ.

Прелюбопитно е, че именно Виктория Василева е правила и кастингите за депутати в листата на Славитрифоновата партия, така че успяла да напълни парламентарната група със свои хора. Един от приближените й е експертът по национална сигурност Николай Радулов, който беше избран за депутат, но много странно се отказа с аргумента, че уж щяло да има нови избори.

Николай Радулов стана депутат покрай Виктория Василева

Логическата линия не се прекъсва - Радулов също беше в партията на Николай Бареков, а сега Виктория го пласира и при Слави по линия на Нов български университет, където доскоро ръководеше катедрата по национална сигурност. От началото на 2021-а обаче Радулев вече е пенсионер.

Много интересен детайл от поредицата обвързаности е фактът, че именно Николай Радулов е бил научен ръководител на дипломната работа на Виктория Василева. Вероятно за награда бил поставен и на избираемо място в листата на Слави.