Слух в Lupa.bg: Парламентарната шефка - в топли връзки с ДПС

Актуални новини
15:30 - 19 Април 2021
26992
Слух в Lupa.bg: Парламентарната шефка - в топли връзки с ДПС

Новата парламентарна шефка Ива Митева, която бе избрана за председател на Народното събрание с мнозинство от над 160 гласа, е била парламентарен сътрудник на ДПС, научи Lupa.bg.

Въпреки че тази част от биографията й не излезе на бял свят, до нас достигна информацията, че тя всъщност е била сътрудник към кабинета на Христо Бисеров, по времето, когато той беше зам.-председател на Народното събрание. Това, разбира се, е техническа длъжност, която не е обвързана с партийна принадлежност, но подхранва слуховете за връзка между партията на Слави Трифонов и тази на Ахмед Доган. По неофициална информацията Ива Митева е сътрудничела на Движението за права и свободи още в 39-ото Народно събрание - от 2001 до 2005 г. 

Иначе почти цялата биография на Ива Митева е свързана с администрацията на Народното събрание. Професионалният й път започва от кабинета на Иван Костов, като през 1998 г. е назначена за експерт в Министерството на правосъдието. Две годни по-късно се озовава в Народното събрание. Оттогава досега Митева преминава през всички стъпала на парламентарната администрация, независимо от това чие е мнозинството в сградата на законодателната власт.

Въпреки това мнозина са убедени, че кариерата й не е случайна.

„Имайте предвид, че тя е от Разград. ДПС си я лансират открай време, от студентските й години едва ли не – първо при Костов, после в парламента... Без силни връзки това няма как да стане”, категорични бяха пред Lupa.bg бивши депутати. 

Още преди година стана ясно, че Виктория Василева от „Има такъв народ” също е свързана с бившия  депутат от ДПС Христо Бисеров. Връзките й с него датират още от времето, когато той е в редиците на СДС. Сега, в рамките на 45-ия парламент, Василева бе избрана за главен секретар на „Има такъв народ”, както и за зам.-председател на НС.