Разкритие на Lupa.bg: Лозан Панов спи за 1000 лева на нощ в 5-звезден хотел в Индия

В разгара на скандала с евтиния апартамент по 220 евро квадрата, който е придобила жена му от "Артекс", магистратът замина на 10-дневна екзотична лукс почивка

Ексклузивно
18:33 - 28 Март 2019
2967
Разкритие на Lupa.bg: Лозан Панов спи за 1000 лева на нощ в 5-звезден хотел в Индия

Лозан Панов е заминал на 10-дневна почивка в Индия заедно със съпругата си Елизабет Панова, научи Lupa.bg от свой източник във ВКС. Председателят на Върховния касационен съд е отпрашил на екзотичния воаяж в понеделник, точно когато името му изплува в имотния скандал с евтини апартаменти за хора от властта, придобити от скандалната строителна компания „Артекс”. (Оказа се и че собствениците на "Артекс" сем. Мирянови са кумове на Панови - б.а.)

Семейство Панови е ангажирало за ваканцията си един от най-луксозните хотели в Делхи – 5-звездния „Империал”, където нощувката в изисан сюит струва над 1000 лева, научи Lupa.bg. Наш репортер се свърза с хотела, но от там категорично отказаха да ни дадат информация дали имат гост на име „Панов”. Възможно е резервацията да е направена на друго име, или предвидливото семейство изрично да е предупредило на рецепцията, че не желае да бъде свързвано с никой от България. Мобилните телефони и на Лозан Панов, и на съпругата му, от няколко дни са изключени. На 28 март, четвъртък, магистратът има рожден ден и най-вероятно романтичната екскурзия е именно по този повод. С двойката пътуват и други хора, чиито имена на този етап Lupa.bg няма да оповести.

Хотел "Империал" смайва с аристократичен лукс. На снимката: спалнята в отдаваните апартаменти

Фамилията трябва да отседне няколко дни в свръхизискания хотел „Империал”, след което ще посети и други градове в Индия, както и прословутия храм „Тадж Махал”. Вероятно резервацията е направена от името на съпругата на магистрата – Елизабет Панова, по-известна с прозвището си Черния лебед, нашумяло от стенограмата „Арго гейт”.

Градината на 5-звездния хотел "Империал" в Делхи, където нощуват Лозан Панов и жена му Елизабет

Както по-рано съобщи сензационно Lupa.bg, Лозан Панов обмисля да подаде оставка като председател на ВКС след завръщането си идната седмица. Целта му е да осуети евентуалната проверка на ВСС за съмнителната покупка на апартамент на „Артекс” на фирмата на жена му Елизабет Панова, която на всичкото отгоре не е посочена в данъчната му декларация, както изисква законът. Има съмнения, че през дружеството на съпругата са минавали и други сделки, които също не са били оповестени.

До този момент Лозан Панов не е дал изявление във връзка със скандала. Странно е, че националните медии също не проявяват интерес по темата, която би следвало да е сред водещите новини тези дни.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов отказа да вземе отношение по скандала с Панов. По мнение на министър-председателя, "тези разследвания" трябва да се правят от медиите.