Разкрития след екшъна в Стамболийски

Циганин, пребил полицаи, имал седем присъди

Новини
18:49 - 04 Април 2023
2790
Разкрития след екшъна в Стамболийски

Един от нападателите на полицаи в Стамболийски имал седем присъди – шест за кражби у нас и една за грабеж в Австрия. Това стана ясно вчера след екшъна в циганската махала „Полатово“ в града.

До сблъсъците се стигна след като в изборния ден двама униформени опитали да спрат за проверка 16-годишен за проверка. Негови роднини обаче се нахвърлили върху полицаите и започнали да им нанасят удари. Дори хвърляли камъни по служителите на реда, казаха от прокуратурата. Заради това на следващия ден махалата бе обградена от жандармеристи и се стигна до нови сблъсъци, пише Труд.

Един от нападнатите полицаи е по-тежко пострадал, каза вчера районният прокурор на Пловдив Петър Петров. След сблъсъците първоначално били задържани шест човека, впоследствие на четирима от махалата са повдигнати обвинения. Сред тях е и една жена. Те са задържани за 72 часа.

От прокуратурата заявиха, че ще се установят всички факти по случая, включително дали има надвишаване на полицейските права, както се оплакаха цигани.

Междувременно директорът на полицията в Пловдив заяви, че ще предложи на вътрешния министър да бъдат наградени двамата полицаи, които пострадаха в Стамболийски.