Разкритията продължават: 2 мистериозни манекенки в стаята на Лиъм Пейн, преди да скочи дрогиран

Появи се последната снимка на певеца от One Direction на перваза на прозореца на хотела

Нещо за четене
20:22 - 18 Октомври 2024
3463
Разкритията продължават: 2 мистериозни манекенки в стаята на Лиъм Пейн, преди да скочи дрогиран

Две жени, чиято самоличност е засекретена, са били в стаята с певеца Лиъм Пейн, когато бившата звезда на One Direction пада от балкона на хотел в Буенос Айрес. Те са открити и разпитани от полицията и прокуратурата, съобщават местните медии, но не разкриват кои са. Разговори са проведени с общо петима души, които са били с музиканта преди смъртта му.

"Той е бил с две жени в стаята си, в която са открити и наркотици. Няма да съобщим фамилиите им, но те са добре познати", посочват разследващите. Според местни таблоиди, момичетата са били елитни манекенки. Твърди се, че жените са напуснали хотела, преди Лиъм да падне, и са категоризирани като "ключови свидетели" в репортажите на местните медии, а не като заподозрени за смъртта му.

Лиам Пейн на перваза на прозореца секунди преди да скочи

В първото си официално изявление прокурорите посочват, че са разпитали петима свидетели – двете жени и трима служители на хотела. Те съобщават още, че Лиъм е получил 25 отделни наранявания. Разследващите потвърждават, че са открили "няколко вещества" в стаята му, които показват, че той е употребил сериозно количество наркотици, преди да падне от третия етаж на хотела. Все още не е ясно откъде музикантът се е снабдил с дрогата. Възможно е наркотиците да са били доставени от въпросните момичета.

Наркотиците, открити в хотелската стая. Все още не е ясно откъде певеца се е сдобил с дрогата

Аутопсията на британския музикант установява, че бившият член на момчешката група One Direction е починал от множество наранявания и вътрешен и външен кръвоизлив в резултат на падането си. Прокуратурата посочва, че по протокол обстоятелствата по случая се разследват като "съмнителна смърт", въпреки че всичко предполага, че музикантът е бил сам, когато е станало падането и е преживял някакъв психотичен епизод в резултат на злоупотреба с вещества.

Според възстановката на прокуратурата инцидентът е станал в 17,07 часа на 16 октомври. Минути по-рано от хотела са поискали помощ чрез линията за спешни случаи 911 за гост, който под въздействието на наркотици и алкохол е унищожил някои предмети в стаята. При пристигането на служителите на службата за спешна медицинска помощ и членове на районното полицейско управление в Буенос Айрес Лиъм Пейн вече бил паднал от балкона на стаята си и починал на място.

Тялото на Пейн е откарано в съдебната морга, където съдебни лекари извършват аутопсия на тялото му между 21,45 и 23,05 местно време. Тя показва, че смъртта на музиканта е политравматизъм.

Полиция отцепи хотела, от който се метна певеца