Разобличиха Грета Тунберг - пътува с първа класа

Екоактивистката не пътува по въздух, защото смята, че "самолетите са вредни за климата"

Свят
11:58 - 16 Декември 2019
1365
Разобличиха Грета Тунберг - пътува с първа класа

Железопътната компания „Дойче Бах” разобличи шведската активистка Грета Тунберг, публикувала в социалните мрежи снимка, на която е седнала на пода на германски влак. От компанията отбелязаха, че 16-годишното момиче е пътувало с първа класа.

"Пътувам през Германия в препълнен влак. Най-накрая по пътя към дома!" – написа Тунберг под фотографията, на която се вижда как тя седи на пода, а край нея има няколко големи куфара.

Но германският превозвач се възмути от подобно манипулиране на общественото мнение.

"Нямаше да е зле също така да посочите колко приятно и професионално ви обслужваше нашия екип в първа класа", отговори администрацията на „Дойче Бах” на страницата на Тунберг в "Туитър".

Според информацията на компанията, на качената снимка, момичето седи на пода на влака от Касел до Хамбург. Но билетът на шведката е за вагон първа класа. След разобличението екоактивистката, все едно нищо не се е случило, съобщи, че действително е имала място в този вагон.

"Разбира се, че това не е проблемът и аз изобщо не писах за това. А препълнените влакове са отличителен знак, защото те показват, че търсенето на този транспорт е голямо", добави тя.

Както е известно, Грета Тунберг не пътува по въздух, защото смята, че "самолетите са вредни за климата".