Разпад в кралското семейство

Принцовете Уилям и Хари вече не са близки, спряха благотворителната си организация

ЕС
19:10 - 02 Юни 2019
263114
Разпад в кралското семейство

Медиите във Великобритания пишат за видим разпад в кралското семейство - принцовете Уилям и Хари отдавна не са задружните братя, които постоянно се шегуват един с друг, както до не толкова отдавна бяхме свикнали да ги виждаме. Двамата вече са зрели мъже със съпруги и деца, което неизменно води до промяна.

Скоро след сватбата си с Меган Маркъл, принц Хари заживя в съседство с брат си Уилям. Но това не продължи дълго и пътищата на двамата се разделиха, за да бъде всеки самостоятелен със своята половинка в живота.

Скоро обаче сякаш нищо няма да свързва двете кралски семейства. По последна информация, те са взели решение да спрат дейността на своята обща благотворителна фондация - Royal Foundation, която създадоха само преди 15 месеца.

Идеята на това решение е всяка двойка да създаде своя организация, с която да популяризира и подпомага каузи, които смята за важни. Явно и в това отношение са се получили разминавания във вижданията, пише The Sun.

Нямаме никакви съмнения, че двигател на благотворителната дейност на Хари и Меган ще е херцогинята. Тя се занимава с подобни дела от години и вероятно точно нейните виждания как да се случват нещата са довели до този раздор.

Каузите на семейство Съсекс вероятно ще бъдат и по-комерсиални от тези на Уилям и Кейт. А източници от кралския двор споделят, че инициативата за разделянето на дейността идва от херцога и херцогинята на Кеймбридж.

Засега обаче официална информация какво ще последва за в бъдеще няма. Причината е в конкретните процедури, които трябва да се изпълнят. Следващото заседание на Royal Fоundation е насрочено за 19 юни. Най-вероятно тогава ще се даде и повече яснота по въпроса.