Разпада ли се БСП в СОС?

Само трима от социалистите подкрепиха председателя Цветомир Петров, останалите шест бяха пас

Актуални новини
16:45 - 08 Февруари 2024
5059
Разпада ли се БСП в СОС?

Ще се разцепи ли и БСП в СОС? Този въпрос си задават трескаво социалистите на „Леге” 10 и на „Позитано” 20, след като на днешното гласуване в Столична община вотът на червените беше разнопосочен. Само трима от групата на БСП подкрепиха новоизбрания председател Цветомир Петров.

Още по обяд днес стана ясно, че групата на техните колеги от „Възраждане” в Столична община се е разпаднала именно заради неспазване на партийната повеля. Красимир Гълъбов, Венци Стойчев, Васил Драганов и Севделина Петрова дадоха своя вот за Цветомир Петров от ПП-ДБ и водачът на „Възраждане” в СОС Деян Николов ги обяви за предатели.

Не по-малко е напрежението и при деветимата социалисти.

Ваня Григорова демонстративно оповести, че не е участвала в гласуването. По информация на Lupa.bg Диана Тонова също не е пуснала гласа си. Още четирима от БСП са пуснали недействителни бюлетини.

Това на практика означава, че само Иван Таков и още двама са подкрепили Цветомир Петров. На каква цена – ще стане ясно съвсем скоро. Веднага след като излязоха резултатите от вота и избора на Петров,

лидерът на БСП Корнелия Нинова заплаши, че свиква партийните органи, за да решат как да накажат Таков и останалите общински съветници от социалистическата партия.

Ето и разпределението на гласовете „за” Цветомир Петров по групи:

ПП-ДБ-СС – 23

ГЕРБ – 14

БСП - 3

„Синя София” – 3

„Възраждане” – 4

Кандидатът на ИТН Пламен Данаилов получи 7 гласа, а Емил Димитров от „Възраждане” – 3.