Разпитват 41 свидетели по дело за убийство от ревност в "Столипиново"

Общество
12:49 - 31 Август 2022
1387
Разпитват 41 свидетели по дело за убийство от ревност в "Столипиново"

41 свидетели и 12 вещи лица ще бъдат изслушани по делото срещу 27-годишния Румен Ангелов от "Столипиново", обвинен в убийството на съперника си за сърцето на любовница  Митко Иванов. То беше извършено на 21 декември 2019 г.

Процесът ще върви по общия ред и разпитите започват на 7 октомври. Адвокатът на Ангелов - Красимир Елдъров, обяви, че прякорите на половината свидетели са объркани в обвинителния акт, и поиска той да бъде върнат за преработка, но съдът отказа. 

26-годишният Митко Иванов имал приятелка, с която се разделили, и тя започнала да се среща с Румен Ангелов. Митко обаче искал да си я върне. Жената често ходела на гости на баба си и се засичали с Митко, така се случило и в деня преди убийството. Мъжът й предложил да подновят връзката си, тя  отказала, той се ядосал и ударил и нея, и баба й. След това жената се оплакала на новия си приятел.

На следващия ден Митко и Румен се срещнали на пазара на ул. „Батак“ в "Столипиново". Започнали да се карат и се сбили. Митко извадил сгъваем нож и наранил Румен. Очевидци се опитали да ги разтърват, но Румен успял да стигне до автомобила си и взел кухненски нож. Подгонил Митко, който се спънал и паднал върху една от сергиите. Румен го настигнал, наръгал го с ножа и Митко Иванов починал на място от остра кръвозагуба.

Близките на жертвата се конституираха като частни обвинители по делото.