Разпитват Борисов заради Бобоков

Политика
11:22 - 06 Юли 2020
3609
Разпитват Борисов заради Бобоков

Премиерът Бойко Борисов ще бъде разпитан в рамките на досъдебното производство на Спецпрокуратурата по разследването срещу бизнесмена Пламен Бобоков. Министър-председателят ще бъде изслушан като свидетел утре, на 7 юли.

"Специализирана прокуратура продължава действията по разследването подсъдебно производство за престъпно сдружение с цел търговия с влияние", съобщиха от обвинението.

Заключението от изготвената компютърно-техническа експертиза на иззети по делото веществени доказателства е обект на задълбочен анализ. С оглед изясняване на обективната истина по досъдебното производство се провеждат множество разпити на свидетели и се приобщават документи, относими към предмета на разследването.

С оглед установена комуникация на различни дати през 2019 г. между лицето Пламен Бобоков и Пламен Нунев, народен представител, областен координатор на ГЕРБ в Русе и Росен Даскалов, бивш общински ръководител на ГЕРБ в Русе, същите са призовани да дадат показания. А Борисов ще свидетелства във връзка с клеветите на Бобоков, изнесени през последната седмица в медийното пространство. 

Пламен Нунев е вторият адаш на Бобоков, който е замесен в чат аферата. Първият е Пламен Узунов - съветникът на президента Румен Радев, за когото стана ясно, че е лобирал в интерес на масления бос за назначаването на конкретни посланици в чужбина.