Разпръскват праха на бивш депутат от Промяната над Корал

Петър Миланов ще бъде изпратен край морето на 5 септември

Общество
18:30 - 01 Септември 2024
4096
Разпръскват праха на бивш депутат от Промяната над Корал

Прахът на журналиста, общественик и бивш депутат от Продължаваме Промяната Петър Миланов ще бъде разпръснат над морето на 5 септември, споделиха неговите близки.

"Мили приятели,
Изпращаме Петър на Корал. На 5 септември, четвъртък, от 19:00 ч., когато светлината е най-красива, ще изпратим нашия приятел Пепи, там където мечтаеше винаги да се върне. Решението на семейството на Петър е именно такова. Елате заедно да направим ритуала. Той ще ни очаква да ни събере, както все правеше...", споделят близките му в социалните мрежи.

Тежко заболяване отне скоропостижно живота на 66-годишния Петър Миланов.


"Толерантен, светъл, начетен, образован, мъдър, стоик... такъв ще остане в сърцата ни! На добър път, Пепи!!!", написа политикът Иван Христанов в социалната мрежа.

Петър Миланов има над 25-годишен опит като журналист – репортер, редактор, кореспондент в няколко различни медии, включително БНР, БНТ, Агенция „София прес“, вестник „Демокрация“ и други. Бил е директор на пресцентъра на СДС в началото на 90-те години на 20-и век.

Има участие в няколко международни филмови проекта – както игрални, така и документални. От 10 г. насам Петър Миланов е директор на Фондация "Димитър Воев - Нова Генерация". Той беше и голям фен на българската музика.

Петър Миланов беше и член на Националния съвет на Продължаваме Промяната.