Разпределихте ли пионките из Европа?

Големият "съюз" 3 дни не може да се разбере кой къде да седне

Коментар
16:36 - 03 Юли 2019
3579
Разпределихте ли пионките из Европа?

Европа днес е това - преначертаване на територии в още неукрепналите от войните Западни Балкани, и грозна търговия с постове и имена в големия и богат Европейски съюз, докато светът гледа към новите технологии и завладява Марс. 

Старият континент, напоен с кръв и засипан с нелегални имигранти, се занимава цяла седмица с безумната тема кой къде начело на кухите институции в ЕС да застане и как ще му е най-комфортно - на велурен стол с подлакътници от телешка кожа, или на банка от орехово дърво, байцната с био-мио съставки.

Докато "Съюзът" се задъхва от социално разделение, от междудържавнически конфликти и от липса на млада работна ръка, защото в него (ако изобщо) се ражда над 40 години, "лидерите" се надпреварват да броят номинации, да се занимават със "совалки" между правителствените делегации и да се "цакат" с постове. Кой щял да застане начело на Европейския съвет, пък кой щял да ръководи парламента на ЕС, пък кой ще пуска тлъстите финанси от оперативните програми като шеф на ЕК.

Големият "съюз" 3 дни не може да се разбере как да си подели бащина дружина. Големата общност, която непрекъснато се пъчи пред САЩ и Русия колко единна е и как химнът й е един 3 дни не може да намери тихичък консенсус кого да прати отговорник на институциите, че после към него светът да се обръща - я за вълната ислямисти, я за митата на Тръмп, я за санкциите срещу Москва. А блатото е едно и всички - леви, десни, зелени, либерали и националисти тънат в него. Едни и същи заплати получават представителите на всичките фракции в Европарламента и с едни и същи чиновници се ограждат, щом седнат по велурените столове и се облегнат на ореховите банки. Ей от този момент на грозно търгашество за местата по върха тръгва и забравата за европееца, за обикновения ирландец, французин, австриец, поляк и българин.

Защото щом така се оказа изведнъж, че най-важно е къде да застанат пионките на Европа, а не политиките, за които водиха грандиозни кампании пред май преди изборите, няма никакъв смисъл от съществуването им и дали социалист е поел Европарламента, а консерватор - комисията, нито дали Кристалина Георгиева ще стане върховен представител по външната политика, а Кристин Лагард ще оглави Европейската централна банка.

Нито Европа ще се подмлади и ще спре безработицата и лентяйството на онези под 35 години, нито ЕС ще се реформира и ще съкрати наполовина чиновниците си, за които всички ние плащаме. Само да питам, за какво му е на новият шеф на ЕП 14 заместници и напаснаха ли пионките, или и за тази блага европейска службица ще се водят 7-дневни битки между "силите"?