Разпродават на безценица апартаменти по Черноморието

Имотите вървят по 560 лева за квадратен метър

Актуални новини
12:59 - 15 Октомври 2019
3183
Разпродават на безценица апартаменти по Черноморието

Апартаменти в централната част на курорта "Слънчев бряг" са обявени за продан с цена от 562 лева за квадратен метър. С подобна цена е и апартамент в луксозна сграда във в.с. "Елените". Тези и други имоти по Южното Черноморие се предлагат на изключително атрактивни цени от Националната агенция за приходите в Бургас, пише сайтът meduzata.com.

Крайната мярка се прилага към длъжници, които не са предприели, каквито и да било действия за погасяване, в това число и поетапно, на натрупаните просрочени задължения към републиканския бюджет.

Имотите представляват апартаменти и офисни площи и се намират в Ахелой, курортите „Слънчев бряг“ и „Елените“, Несебър и Свети влас. Цените за квадратен метър са твърде атрактивни. Подробна информация за търговете може да се намери в сайта на Националната агенция за приходите -  www.nap.bg . 

В тази връзка, за първите 8 месеца на годината публичните изпълнители от дирекция „Събиране” от НАП - Бургас събраха просрочени задължения в размер на 163 млн. лв. Сумата е с 9 милиона повече от същия период на миналата година. От приходното ведомство в морския град отчитат тенденция на нарастване на доброволното погасяване на просрочени задължения от страна на бизнеса, а също и на физическите лица.

Анализите на НАП Бургас показват, че около 20 на сто от лицата и фирмите с просрочени задължения остават напълно пасивни и не търсят контакт с приходното ведомство, въпреки желанието от страна на Агенцията за намиране на варианти за разсрочено погасяване на натрупаните задължения.

В тези случаи се предпиремат крайните мерки на принудителното изпълнение, запорират се банкови сметки на длъжниците, изземват се пари от каси, налагат се възбрани върху движими и недвижими вещи, разпродава се имущество. От началото на годината териториалната структура на приходното ведомство в Бургас е провела 242 търга.

От НАП Бургас апелират към длъжниците да бъдат активни, да търсят контакт с приходната администрация, защото винаги може да се достигне до взаимноприемливо споразумение за разсрочено погасяване на дълговете. Подобни споразумения са постигнати със 722 физически лица и фирми от региона, които правят месечни вноски към бюджета и същевременно поддържат икономическата си активност, успяват да изплащат заплати и да покриват разходите за дейността си. 

Териториалната дирекция на НАП Бургас е поставила под постоянно наблюдение 1298 фирми, всяка от които със задължения от над 50 000 лева. Целта на този вид мониторинг е поетапно намаляване на натрупаните просрочия като се поддържа и активен диалог със задължените лица.