Разшириха „зелената“ зона в столичния кв. „Иван Вазов“

Новини
15:06 - 12 Септември 2022
2098
Разшириха „зелената“ зона в столичния кв. „Иван Вазов“

Нов периметър от кв. “Иван Вазов” е включен в обхвата на режима за платено паркиране „зелена“ зона, съобщиха от район „Триадица“.

По предложение на живущите в съседство, подкрепено от районния кмет Димитър Божилов, пространството между блоковете 30 и 32 с вход откъм ул. “Ярослав Вешин” вече е в режим платено паркиране. Центърът за градска мобилност започва инвестиция с част от приходите от зоната за платено паркиране в квартала, като от днес започва обособяване на регламентиран паркинг между блоковете 29, 28 и 27А в кв. “Иван Вазов”.

От районната администрация съобщават още, че е завършен основният ремонт на покрива на 20 ОУ „Тодор Минков“, ул. „Княз Борис I“ 27. Въведени са мерки за енергийна ефективност на сградата, спрени са течове от покривната част на сградата. Механизацията и строителните отпадъци се изнасят от училищното пространство, предстои и документално приемане на обекта. Почти е завършен и ремонтът на санитарните възли в учебното заведение.

В „Триадица“ се извършва ремонт на улици и тротоари като в момента се работи по северния тротоар на ул. „Орехова гора“ в участъка между ул. „Нишава“ и ул. „Хайдушка гора“. Предвидено свързване на бул. „Гоце Делчев“ с ул. „Нишава“ посредством удобен пешеходен маршрут. На южната страна на улицата, в посочения участък, ще се ликвидира кална точка и ще се обособят места за паркиране, като пространството за престой на автомобили ще се оптимизира.

От районната администрация информират, че започва асфалтирането на ул. „Славовица“, в участъка след 121-во СУ „Георги Измирлиев“. След ремонта на тротоарната настилка в частта пред училищния вход, районът стартира и строително-монтажни работи по полагане на асфалтова настилка с ширина четири метра, която да осигури безопасен достъп до бул. „България“. След окончателното придобиване на частните парцели в трасето на „Славовица“, част от които бяха одобрени за изкупуване от Столичния общински съвет, улицата ще бъде двупосочна, съгласно одобрен транспортен план, съобщават от района.