Разширяват бившата фабрика на убития край Перник Удо Ланге

Направиха първа копка на новострояща се производствена сграда на „Трелеборг сийлинг солюшънс“

Новини
15:35 - 20 Януари 2023
3957
Разширяват бившата фабрика на убития край Перник Удо Ланге

Кметът на Перник Станислав Владимиров заедно с Александър Колев - управител на „Трелеборг сийлинг солюшънс Перник“ ЕООД, направиха първа копка на новостроящо се производствено разширение на завода, съобщиха от общината.

На церемонията са присъствали представители на местната власт, както и управителят на строителната фирма, избрана за главен изпълнител на обекта.

Новата сграда се очаква да бъде открита през есента на тази година в непосредствена близост до съществуващите вече мощности, осигуряващи работни места на над 200 души.

Управителят на „Трелеборг“ е заявил, че настоящото разширяване е възможност за доразвиване на производството и хоризонт за устойчив растеж в дългосрочен план. Кметът на Перник също е пожелал развитие на предприятието. 

„Трелеборг“ (Trelleborg AB) е световен лидер в областта на инженерните полимерни решения за уплътнение и защита с критични приложения в трудна среда. Предприятието, намиращо се в пернишкия квартал "Изток", съществува от над 10 години и произвежда уплътнителни решения, базирани на течен силикон, които намират приложение в редица индустрии.

През април 2015 г. шведската индустриална група Trelleborg стана едноличен собственик на завода за силиконови изделия „Трелеборг сийлинг солюшънс Силкотех България“ в Перник. Дотогава компанията притежаваше 50% от дяловете в производствената база, които купи през 2011 г. Другите 50% бяха на трагично загиналия през лятото на миналата година швейцарец Удо Ланге и на съпругата му Елизабет.