Разследване на Lupa.bg: Българин натопил международната група с 3 тона кокаин?

Новини
14:20 - 22 Февруари 2021
6447
Разследване на Lupa.bg: Българин натопил международната група с 3 тона кокаин?

Българин е натопил международната група за трафик на кокаин, при която бяха спипани 3 тона от опасния наркотик. Такава информация се разпространява в престъпните среди на северната ни съседка Румъния.

Lupa.bg научи, че международната престъпна организация действала от много години, като в нея имало и доста жени. След скандал между българи и сърби, касаещ ръководството на групата, е подаден сигнал за мащабна пратка. За да се справят със случая, нашите служби потърсили съдействие от международните си колеги. Именно заради това България получава водеща роля в световното разследване.

От българска страна в реализирането на операцията, под ръководството на ВКП, участие са взели Апелативна прокуратура-Варна, Окръжна прокуратура-Варна и Окръжна прокуратура-Добрич.

Благодарение на съвместните усилия на правоохранителните органи на Румъния, България, Сърбия, Испания, Украйна и Бразилия, координирани от съответните национални бюра и прокурори за връзка в Евроджъст, е разкрита организирана престъпна група, действаща на територията на Испания, Бразилия, Сърбия, България и САЩ за трафик на кокаин в размер на 3 тона от Бразилия към Румъния.

17 обвиняеми лица от различни националности вече са предадени на съд.

Медията ни научи също, че повече от задържаните лица са от трите балкански страни.

Българите, които са замесени в престъпната схема контактували предимно с бандити от Сърбия и Румъния, като в Испания те имали сериозна мрежа с отлично изградена структура.

Предполага се, че основните пратки са се съхранявали в северната ни съседка, разпределени от Испания.

Никой не може да установи все още колко кокаин се е съхранявал на в нашата страна, но се предполага, че и у нас има доста складове с кокаин.

Все още се смята, че престъпната дейност на групата не е разбита напълно, затова се очаква в близко бъдеще да бъдат хванати още пратки от смъртоносния наркотик.