Разследване на Lupa.bg: Банки точат нощем картите ни след пазаруване в търговски вериги

Новини
14:40 - 18 Август 2021
17146
Разследване на Lupa.bg: Банки точат нощем картите ни след пазаруване в търговски вериги

Пазаруването с дебитни и кредитни карти в търговски вериги се оказа много опасно. Разследване на Lupa.bg установи, че банки точат суми от картите ни през нощта.

Използва се offline трансакция от вече заплатена стара сметка. Тоест, пазарували сте в понеделник в голяма търговска хранителна верига и сте си платили с карта съвестно всичко закупено, в сряда през нощта сумата ви е взета отново. 

Тези клиенти, които имат електронно известяване за теглене, разбират за злоупотребата и си търсят правата, останалите обаче дори не усещат, че сметката им намалява.

От голяма търговска верига, намираща се в квартал 'Банишора" в столицата, заявиха, че имат много подобни случаи. Взимат се суми до 20 лв. от платени вече веднъж сметки. Всяка търговска верига има договор с определена банка, която поддържа електронното им плащане.

Така, когато клиент разбере, че парите му са точени, всеки прехвърля вината на другия и цели 3 дни няма кой да възстанови отнетата сума, нито да се извини за бруталната кражба.

Става дума за голяма търговска вериги и голяма банка. Lupa.bg ще следи развитието на скандала и ще обяви имената на търговците в следващ по-подробен материал.