Разследване на Lupa.bg: Близнаците Динкови, заровили трупа на Митко от Цалапица, планирали бягство?

Преди да бъдат заловени момчетата на морето, родителите им вадили международните паспорти

Общество
17:30 - 17 Април 2024
11453
Разследване на Lupa.bg: Близнаците Динкови, заровили трупа на Митко от Цалапица, планирали бягство?

На 16 май единият от близнаците Динкови от Цалапица, които са в ареста за укривателство на престъпление, се очаква да бъде пуснат на свобода. Тяхната защитничка Светлана Званчева е поела ангажимент това да се случи другия месец, научи Lupa.bg от източници от съдебната палата.

Според майката на убития Димитър Малинов Валентин и Борислав Динкови не са укриватели, а съучастници в престъплението. Те са помогнали на Рангел Бизюрев да пребие до смърт 24-годишния младеж. Незнайно защо обаче разследващите не се опитват да разберат дали Рангел е имал съучастници. Както е известно той и двете момчета дават различни показания за умъртвяването на младежа. Следственият експеримент не е направен на правилното място, а записите от камерите в Цалапица не са прегледани. Втори следствен експеримент е отказан. Чат на бащата на близнаците, с който медията ни разполага, загатва за даване на пари за покриване на случая. Дали това е вярно, трябва да се установи от криминалисти, които не са местни, за да няма злоупотреби, както и от прокуратурата на друг град по същите причини.

Публично известно е, че полицията е забавила разследването на убийството на Митко, а прокуратурата не е извършила необходимите разпити. Все още нямаме официален отговор на въпроса дали близнаците Динкови са готвили бягство в чужбина след намиране трупа на Митко. Жители на Цалапица твърдят пред медията ни, че родителите на момчетата са им извадили експресно международни паспорти, а самите те заминали за Приморско, където са и заловени.

Не е ясно и защо близо 9 месеца след смъртта на младежа неговите баба и дядо да са викани в прокуратурата, за да бъдат запознати с правата им на потърпевши. Това можеше да се случи още през юли, когато е извършено престъплението. Защо отново се тича след вятъра и каква е целта на разкарването на възрастните хора?!