Разследване на Lupa.bg: Богато ромско семейство разпределя просяците в София

Новини
20:20 - 24 Февруари 2021
7515
Разследване на Lupa.bg: Богато ромско семейство разпределя просяците в София

За нова мода в просията сигнализираха пред Lupa.bg млади майки. От около две седмици клошари масово са превзели териториите пред детските градини в София. Бездомниците се разпределят от богато ромско семейство, което се движи със скъпи лимузини.

Просещите и техните "началници" залагали на това, че родителите имали неудобство да откажат стотинки пред погледа на децата си. Стратегията била една: "дайте някой лев да си купя хляб". Парите от просията обаче отивали в джоба на друг.

Медията ни научи, че дори вече има няколко сигнала в полицията от директорки на детски градини, но нямало никакъв ефект.

Ченгета отвеждали просяците, но след два-три дни те се появявали отново пред входовете на забавачниците.

Открай време се знае, че повечето просяци в столицата се контролират от богато ромско семейство. Полицията обаче до този момент не е успяла да докаже това нещо с факти и затова информацията върви само като слух.

Твърди се, че парите от просията в родната столица се прибира от ром със звучен прякор, срещу който има дела за поръчкови убийства.

Той имал няколко скъпи лимузини и обширни имоти в няколко града в близост до столицата.

Ченгетата дълго време наблюдавали просяците и установили, че в цялата столица, те се прибират от улиците с едни и същи коли. Така криминалистите стигат до извода, че клошарите са оръжие за печелене на пари в ръцете на алчни хора. До този момент обаче арести няма.

Медията ни научи, че всеки просяк изкарва по 2-3 хиляди лева на месец, което е двойно повече от работещ на 8 часов работен ден човек.