Разследване на Lupa.bg: Габриела и майка й упоили Пейо, преди да го удушат?

Убитият мъж се страхувал за живота си, смятал, че ще бъде отровен

Общество
17:45 - 23 Януари 2024
13200
Разследване на Lupa.bg: Габриела и майка й упоили Пейо, преди да го удушат?

Дипломатът Красимира Трифонова и нейната дъщеря Габриела са упоили 44-годишния Пейо Пеев, преди да го удушат. Така мъжът на кандидат-депутатката е бил бързо и лесно убит, предположиха пред на Lupa.bg столични криминалисти.

Според тях, Пейо не се е съпротивлявал дълго на двете жени. За това говори фактът, че нито една от двете не е издрана или насинена. Възможно е да са му сложили хлороформ или нещо подобно.

Бившият депутат Велико Минков, който твърди, че е биологичен баща на второто дете на Габриела, се познавал с убития Пейо Пеев. Той му споделил, че жена му и тъща му се опитват да го тровят.

Жената на мъртвия мъж има две деца. Първото е припознато от Пейо Пеев, а второто се счита за негово, тъй като седмици преди да се роди, двамата встъпили в официален граждански брак. Велико Минков обаче твърди, че е биологичен родител на 4-месечното бебе. Той имал връзка с майката, която приключила докато тя все още носела сина му в утробата си. 

На 18 януари Пейо имал уговорена среща с Габриела пред нейния дом, който е в блок 308 на улица "Елемаг" в столичния квартал "Изгрев". 

Неговият баща Орлин Пеев твърди, че поради съмнения и опасения за безопасността на сина си, е последвал управлявания от него лек автомобил "Пежо" до блока на снаха си и майка й. През сградата Пеев-старши е видял колата на сина си и как в нея се качва 33-годишната Габриела.

След това е загубил връзка и е подаден сигнал до органите на полицията.

Припомняме, че 44-годишният Пейо Пеев беше открит мъртъв край хижа „Алеко” на Витоша на 18 януари. Безжизненото му тяло стояло на пасажерската седалка в опожарена кола. Жертвата е била удушена, а след това пожарът – инсцениран. Обвинени бяха съпругата на Пейо – Габриела и майка ѝ.