Разследване на Lupa.bg: Наркобосове разпределят дрога чрез детски телефонни игри

Новини
23:00 - 12 Ноември 2020
7188
Разследване на Lupa.bg: Наркобосове разпределят дрога чрез детски телефонни игри

Големите наркобосове са започнали да комуникират с дилърите на наркотици чрез детски телефонни игри, които имали опция за чат, научи Lupa.bg. Разследващи разказват пред медията ни, че босовете на дрогата създавали групи в палтформите на игрите, в които добавяли всички свои доставчици. 

До странния метод се достигнало от страх, че се подслушват всички модерни чат програми. Преди време наркошефовете движили със стари апарати Nokia, но след като разбрали, че и те се слушат - веднага изхвърлили телефоните. 

Едва от скоро (от около 3 месеца) те се ориентирали към новата тактика. Купуват апарат, след което в него инсталират игрите, без да слагат каквато и да е SIM карта. Те задължавали своите дилъри да си инсталират играта и ползвали Wi-Fi връзка по време на комуникацията. 

Lupa.bg научи още, че играта на "котка и мишка" между ченгета и бандити се поддържа и от другата страна - спецченгетата. Преди по-малко от половин година криминалистите внедрили във всички родни затвори телефони с фонокарти. Апаратите до един са подслушвани, кълне се пред наш журналист опитно ченге. Така понякога се стигало до разговори, които били полезни на разследващите. Все пак много често се чували и думи от рода: "Приготви ли туршията".