Разследване на Lupa.bg: Невръстният Михаил убил македонеца при опит да го обере?

Момчето е от бедно семейство, което се издържа с инвалидната пенсия на баща му

Общество
14:04 - 28 Април 2023
3357
Разследване на Lupa.bg: Невръстният Михаил убил македонеца при опит да го обере?

14-годишният Михаил, който е арестуван за убийството на македонеца Игор Николовски (49 г.), е опитал да го обере. Това научи Lupa.bg от източници, близки до разследването. 

Момчето е от бедно многочленно семейство. Баща му е инвалид и издържал петте си деца със социална пенсия. Тъй като парите не стигали, той се занимавал с кражби, заради които е и задържан. 

Вероятно по неговите стъпки е тръгнал и 14-годишният Михаил. Възможно е момчето да е опитало да обере македонеца и тъй като е срещнал отпор, да е започнал да го налага с тояга и така да го е убил. 

Вчера в полицията е получен сигнал, че в гориста местност край курорта е открито мъжко тяло с видими наранявания в областта на главата.

Бургаските криминалисти и служителите на РУ-Несебър са установили, че тялото е на 49-годишен македонски гражданин, влязъл в България на 24 януари през ГКПП-Гюешево.

След проведени множество оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия, сред които разпити, изземване на видеозаписи от охранителни камери в широк периметър, е констатирано, че извършител на убийството е 14-годишен младеж от Несебър. Той е задържан със заповед за срок до 24 часа.

Убийството е отразено в македонската преса. В МКД е представен като криминален случай, какъвто е и всъщност: 

Дете со колец уби македонски државјанин во Сончев Брег

Четиринаесетгодишно момче од Несебар е осомничено за убиство на македонски државјанин на возраст од 49-години. Според бугарските медиуми убиениот македонски државјанин на 24 јануари влегол во Бугарија преку граничниот премин Деве Баир-Ѓуешево, а убиството било извршено со колец.