Разследване на Lupa.bg: Общинарят Иван Алексиев пребит от люлински бандити?

Бившият кадър на "Възраждане" бил търсен за пари

Общество
15:17 - 08 Декември 2023
5157
Разследване на Lupa.bg: Общинарят Иван Алексиев пребит от люлински бандити?

Софийският общински съветник Иван Алексиев, който напусна "Възраждане", е бил нападнат и пребит в четвъртък по обяд пред блока си. Според него, атаката е дело на бившите му съпартийци, но според хора, които го познават - на бандити от кв. "Люлин". Те разказаха пред Lupa.bg, че общинарят посещавал казина, невинаги печелил и му се наложило да вземе пари от местни мутри. Дали това е вярно, разследващите трябва да установят. 

Иван Алексиев твърди, че се е разделил с "Възраждане", тъй като партията не е финансирала кампанията му. И когато стана общински съветник, положи клетва като независим. Именно за това той смята, че негови бивши партийни другари са му спретнали боя. "Вече е имало заплаха от ръководството, че ще бъда унищожен, пребит", твърди Алексиев. 

"Отидох на работа с метрото, мина сесията на общинския съвет. Около 11,30  минавайки покрай моя блок, спрях да говоря с един дядо. Минаха двама мъже с маски, напръскаха ме със спрей и започнаха удари", разказа той.

Според преглед в Медицинска академия той има контузии по лицето и скалпа.

Ексдепутатът от "Възраждане" Деян Николов отхвърли обвиненията на независимия общинар. В профила си във фейсбук Николов определи твърденията на Иван Алексиев като клевета. Според него Алексиев търси медийно внимание и начин да осребри политическото си влияние.

Николов подчерта, че позицията на "Възраждане" по този въпрос е ясна. По думите му срещу Иван Алексиев ще бъде заведено дело за клевета.