Разследване на Lupa.bg: Общината крие ли фирмата виновник за падналата табела на Цариградско?

Хората на Йорданка Фандъкова не казват кой отговаря за пътните съоръжения на булеварда

Общество
17:28 - 06 Декември 2022
3473
Разследване на Lupa.bg: Общината крие ли фирмата виновник за падналата табела на Цариградско?

Табела падна на столичния булевард „Цариградско шосе” в обедните часове на 25 ноември. Пътното съоръжение размаза кола, като по чудо шофьорът не е пострадал. Lupa.bg се опита да разбере кой стопанисва указателните табели и на кого трябва да се потърси отговорност за инцидента.

„Табелата е ерозирала долу ниско в земята. Трудно може да се види, че има проблем с нея”, заявиха пред  Lupa.bg от Столична община. Коя е фирмата обаче още не е ясно, тъй като служителите на Йорданка Фандъкова продължават да не я обявяват.

На 28 ноември медията ни се опита да разбере дали ще има наказани за инцидента на „Цариградско”: „Не можем да ви кажем дали ще има санкция, трябва да установим каква е вината на фирмата изпълнител, тъй като повредата не е видима. Това отнема време”, казаха от Столична община. И днес остава тайна кой от изпълнителите на поръчки на СО отговаря за пътните табели на булеварда.

На 25 ноември табела падна на "Цариградско шосе", в района на Тех парк. Тя се сгромоляса в дясната лента за движение по булеварда. Уцелила е джип. Като по чудо няма жертви.

Табелата беше преместена встрани от платното, за да не затруднява движението в района на София тех парк, в посока центъра на града. Възможно е силният вятър да е помогнал за инцидента.