Разследване на Lupa.bg: По-спокойно ли ще е Черноморието с Митьо Очите на свобода?

Агенти под прикритие тръгват по курортите до дни

Новини
16:45 - 15 Юни 2023
4094
Разследване на Lupa.bg: По-спокойно ли ще е Черноморието с Митьо Очите на свобода?

Соченият от прокурорите за наркобос Димитър Желязков - Митьо Очите е на свобода и отсега криминалистите в курортите около Бургас дават противоречиви прогнози какво ще се случва юли и август край морето. 

Службите се чудят, но повечето опитни ченгета смятат, че Очите ще вкара ред в пазара и ще се продава по-качествен и контролиран наркотик. С влизането на Димитър Желязков зад решетките местни пишлегари поеха дрогата и това значително развали качеството й.

Проверка на медията ни показа, че в Бургаско има и ченгета, които смятат, че  Митьо няма повече да се занимава с наркотици. 

Още отсега се подбират ченгета, които цивилни ще обикалят курортите и ще пробват да разкриват наркосделки. Lupa.bg научи, че в момента се подбират много опитни служители на МВР от цяла България, като командировачните им средства ще се необичайно високи. Ченгетата без униформи щели да взимат и допълнителни бонуси за всяка заловена дрога. 

Инфлацията не само не е надула наркотиците, но при кокаина дори има спад с 10 лв., показват оперативните данни на МВР. Грамът се търгувал за 100 лв. Една бонбона пък можела да се намери от 10 до 30 лв. Една „Афродита“ се давала срещу 20 лв., а някои разновидности на метамфетамина стигали до 25 лв. за кристал. В зависимост от качеството цигара марихуана тръгвала от 5 лв. и можела да удари и 30 лв.

Lupa.bg припомня, че наскоро измениха мярката за неотклонение на Димитър Желязков - Митьо Очите от „домашен арест“ в „парична гаранция“ в размер на 20 000 лв. Апелативният съд в София потвърди определението на Софийски градски съд от 11.04.2023 г.

Апелативните магистрати отхвърлиха и протеста на прокуратурата, която настояваше лицето да остане с мярка „домашен арест“, както и жалбата на подсъдимия, който настоява за намаляване размера на паричната гаранция.

Определението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване и протестиране.

Димитър Желязков, който беше екстрадиран от Турция преди време с още 12 души бяха предадени на съд по обвинение, че са организирана престъпна група за изнудване, принуда чрез заплахи, палежи и разпространение на наркотици. Желязков е обвинен за ръководител на групата, която действала в периода 2013-2018 г.