Разследване на Lupa.bg: Полудя ли тъщата на убития Пейо?

Красимира Трифонова се държи странно в съда, но не и в килията

Общество
16:05 - 22 Май 2024
9708
Разследване на Lupa.bg: Полудя ли тъщата на убития Пейо?

Тъщата на удушения Пейо Пеев Красимира Трифонова се държи странно в съда. Говори неща, които са доста смущаващи. Вчера по време на гледането на мярката й за неотклонение, тя заяви: „Има заплахи и насилие да отнемат децата ни. Има фалшиви свидетели. Тази организация представлява заплаха и за националната сигурност. С близките ми се свързаха предишни жертва на престъпната група“. На 13 май пътк уволнената дипломатка каза: „Задържането ми се използва за разграбване на личното ми имущество чрез заплахи за убийство“.

Според информация на Lupa.bg Красимира Трифонова получава емоционални изблици само в съда, а в килията й тя е спокойна и уравновесена. По нищо не й личи да има психично разстройство.

Заради драмите й в съда на нея са й назначили съдебно - психиатрични и психологични експертизи. Не е ясно дали те вече са готови, тъй като тя и дъщеря й са отказвали да беседват с вещите лица.

Според юристи е възможно Красимира Трифонова да се преструва на психичноболна, за да отърве доживотната присъда и да получи по-лека. Според Наказателния кодекс, ако разстройството на съзнанието е временно, присъдата може да бъде смекчена.

В разпоредбата на чл.33, ал.2 от Наказателния кодекс се предвижда също „да не се налага наказание на лице, което е извършило престъпление, когато до произнасяне на присъдата последното изпадне в разстройство на съзнанието, вследствие на което да не може да разбира свойството или значението на своите постъпки или да не може да ги ръководи. В този случай, лицето няма да може да възприеме въздействието, което ще се окаже върху него и по този начин целта на наказанието няма да може да бъде постигната. В случай, обаче, че лицето оздравее, то ще подлежи на наказание и ще понесе отговорността си".

Красимира Трифонова и дъщеря й Габриела Славова-Пеева са обвинени за умишлено убийство на 44-годишния Пейо Пеев, станало през януари. При задържането си бившата дипломатка заяви, че родителите на Пейо искат да я унищожат, както и дъщеря й. Тя плака, съвземаше се и почти заповяда на съда, че непременно трябва да я пуснат под домашен арест.