Разследване на Lupa.bg: Помагачите на убиеца на Митко от Цалапица пласирали дрога?

Близнаците Валентин и Борислав не са тествани за наркотици при ареста им, а защо тогава жертвата им?

Общество
17:00 - 19 Март 2024
3389
Разследване на Lupa.bg: Помагачите на убиеца на Митко от Цалапица пласирали дрога?

Близнаците Валентин и Борислав Динкови, които са в ареста за укривателство на сочения за убиец на Митко от Цалапица Рангел Бизюрев, са продавали дрога преди задържането им. Това разказаха пред Lupa.bg хора от протеста „Справедливост за Митко”. След като е бил пребит до смърт, Митко е тестван за наличие на дрога в кръвта, братята обаче не са били изследвани за наркотици, което буди съмнение, че някой опъва чадър над тях.

8 месеца от смъртта на Митко

Жители на Цалапица разказаха пред медията ни, че полиция е претърсвала дома на двете 19-годишни момчета с огромно закъснение. Униформени са посетили близнаците на 18 септември, когато вече били в ареста и са имали възможност да скрият забранените субстанции.

Местните хора настояват момчетата да бъдат съдени за съучастие, а не за укривателство. „Ако не са виновни за смъртта на Митко, защо Борислав си изгори обувките и дрехите след престъплението? Защо Валентин не е бил разпитван за убийството? Защо с тяхната кола е превозен трупа на Митко?”, питат жителите на Цалапица.

Рангел Бизюрев

Очаква се след екстрадирането на Рангел Бизюрев да бъдат дадени отговори на тези въпроси. Задържаният в Дания мъж ще бъде разпитан в идните дни и той най-вероятно ще разкрие ролята на близнаците в престъплението.

Окръжният прокурор на Пловдив Ваня Христова обеща да бъде направен нов следствен експеримент за убийството на 20 юли миналата година. Предишният бе проведен на 50 метра от дома на Митко. „Мислите ли, че ако там беше пребит синът ми, нямаше да чуя?! Точно, където разследващите смятат, че е извършено престъплението, живее наш съсед. Той има кучета, които вечер са пуснати на свобода. Те щяха да се разлаят, ако имаше хора”, разказа майката на убития млад мъж Атанаска Бакалова.

Атанаска Бакалова

Според нея много хора са замесени в случилото се на 20 юли м.г., но те не са разследвани. „Все още не съм видяла медицинската експертиза на детето ми. Казаха ни, че Митко има две счупени ребра и носна преграда. Но от това дали се умира? Вторият ми мъж и чичото на Митко са го разпознали и ми предадоха, че е зверски бит. Рангел сам не може да извърши това”, убедена е почернената майка.