Разследване на Lupa.bg: Рангел Бизюрев и близнаците Динкови крият ли участник в убийството на Митко?

Валентин и Борислав излизат от ареста на 26 март заради опорочено разследване

Общество
16:10 - 22 Март 2024
4406
Разследване на Lupa.bg: Рангел Бизюрев и близнаците Динкови крият ли участник в убийството на Митко?

Все повече стават доказателствата, че екстрадираният в сряда от Дания Рангел Бизюрев не е пребил сам до смърт Митко от Цалапица. На запис от камера се вижда освен главният убиец, но и близнакът Борислав Динков и още едно лице, чиято самоличност се пази в дълбока тайна.

Близнаците Борислав и Валентин Динкови

Рангел Бизюрев разказа в съда, че не е удрял Митко в главата. Близнаците Борислав и Валентин Динкови твърдят обаче точно обратното. Това противоречие в показанията на тримата поражда редица въпроси. Имало ли е още един участник в убийството? Близнаците удряли ли са младия мъж и ако е така, защо са в ареста за укривателство, а не за убийство? Кого крият Рангел и двамата братя?

Майката на Митко Атанаска Бакалова

Служебният защитник на Рангел Бизюрев Димитър Колев повече бранеше близнаците в съда, отколкото клиента си. „Имам чувството, че доста хора се опитват да скрият истината. Съдията, който остави Рангел в ареста, поиска от прокуратурата да промени обвинението си от умишлено убийство в непредумишлено. Наблюдаващият прокурор Бойка Лулчева и дознателят Папазян не работят за каузата да се разкрият убийците на сина ми. Направи ми впечатление, че след гледането на мярката двамата излязоха заедно от залата и продължиха разговора си. Какво обсъждаха не знам, но ми се видя необичайна тяхната близост”, коментира пред Lupa.bg майката на Митко Атанаска Бакалова.

"Имам въпроси, на които нямам все още отговор. Кой накара сина ми Димитър да излезе от дома ми? Осем месеца ние не знаем медицинската експертиза какво точно показва. Защо не ни дават да я видим? Не знаем какво се случва с приложенията в телефона.  Искаме да знаем защо вчера само прокуратурата е разпитвала Бизюрев. Защо не е разпитван от криминолози и психолози.  Искаме качествени разпити от криминолози и психолози. Те са запознати със случая, прокуратурата не. Как е счупен носа на Митко, след като Бизюрев казва, че има 3-4 удара, но не и в лицето", пита още Атанаска Бакалова. 

Майката на Митко повдигна още въпроси по делото за смъртта на сина ѝ.

"Не сме чели тази медицинска експертиза, ние не знаем нищо повече от това, че на Митко е била счупена носната преграда. Най-малко 30 минути е бил жив. Колко точно са казали съдебните лекари, ни не знаем”, обясни още почернената жена.

Близнаците Динкови са в ареста за укривателство. Но дали само за това трябва да бъдат на подсъдимата скамейка? Именно те са показали къде е изхвърлен мобилния телефон на Митко след умъртвяването му. По всичко личи, че братята са повече от укриватели на престъплението. Ако не му се промени обвинението, на 26 март изтичат осемте месеци от неговото задържане и те ще бъдат пуснати на свобода. Така те ще могат да се укрият и да избягат от правосъдието, ако са участвали в убийството.