Разследване на Lupa.bg : Търговията с гласове в Пазарджик започна

Политика
14:37 - 26 Септември 2019
6627
Разследване на Lupa.bg: Търговията с гласове в Пазарджик започна

Предизборната агитация и търговията с гласове в Пазарджик вече започна, видя репортер на Lupa.bg. Клеветите и лъжите отново станаха неизменна част от лобирането за определени партийни кандидати.

Анкета на фейсбук групата „Аз съм от Пазарджик” за кандидатите за кмет на града бе мигновено свалена, след като стана ясно, че местните са изразили категоричната си подкрепа за полковник Арлин Антонов. 111 души за заявили, че искат бившата барета за кмет, 40 човека одобряват сегашния си градоначалник Тодор Попов, 35 пазарджиклии харесват кандидата на ГЕРБ Иван Панайотов, 16 души предпочитат представителя на БСП Благо Солов и 12 на АБВ Атанас Шопов.

Веднага след изтриването на анкетата потребител на фейсбук пуска невярна информация, че Арлин Антонов е зависим кандидат. Че играе полковникът сам, стана ясно още когато се яви на изборите за кмет на Трън. Топ ченгето бе подкрепен тогава от Корнелия Нинова, която в последния момент припозна за свой кандидат бивш полицай, известен със слабостта си към чашката.

Лидерката на соцалистите и за предстоящите местни избори предложи на бившата барета да стане техен кандидат за Пазарджик, след което си хареса мебелния бос Благо Солов, популарен с афинитета си към същия пол. „След като се спряха на Солов, от БСП ми предложиха да стана зам.-кмет, аз обаче отказах”, обясни преди време пред Lupa.bg Арлин Антонов.

Арлин Антонов завършва Военно училище в Шумен през 1970 г. Военната му служба започва като командир на взвод. По-късно завършва Военна академия. Завършвамеждународен туризъм в УНСС. От 1983 до 1986 г. е командир на 21-ви ракетен дивизион в Пазарджик. Достига до заместник-командир на 21 мотострелкова дивизия в Пазарджик (до 1989). От 1989 до 1992 г. е заместник-командир на специално звено в МВР (барети). 

През 1992 г. е за 100 дни е директор на РДВР-Пазарджик. В периода юни 1992 – септември 1993 г. е директор на Националната служба по сигурност. През 1996 г. е кандидат-вицепрезидент на България заедно с Жорж Ганчев като кандидат-президент. Депутат в 38 народно събрание. От 1999 г. е председател на партията БДБ. През 2003 г. става общински съветник в Пазарджик.