Арлин Антонов сменен за кмет от полицай-пияница

Бившият шеф на НСС иска да управлява Пазарджик, за да привлече инвеститори

Политика
11:58 - 07 Август 2019
11989
Арлин Антонов сменен за кмет от полицай-пияница

Арлин Антонов влиза в кметската надпревара в Пазарджик, след като бившият директор на Националната служба за сигурност и на полицията в града край Марица сам обяви това във фейсбук. Пред в. „Знаме” легендарният полицай призна, че се кандидатира, защото се чувства можещ.

„Разпознаваем съм и на национално ниво, че и зад граница. Ще набирам кандидати за съветници - млади, грамотни и почтени хора. Влизам в надпреварата като независим, но съм готов да получа подкрепата на партиите, които не са издигнали кандидати. От 2007 година не съм обвързан политически с нито една формация, с изключение на запасното войнство”, коментира пред „Знаме” Антонов, който бе председател на партията Български демократичен блок.

На въпрос дали е обсъждал с БСП обща кандидатура, той отвърна, че разговори не са водени. „Идваха от няколко селски и градски квартални организации, за да говорим по темата, но евентуална кандидатура ще се издига след конференцията в края на август. Иначе от левия сектор ме поканиха преди две години на частичните избори за кмет на Трън и приех, но три дни преди изборите подмениха кандидатурата ми с един полицай, който бил известен със слабостта си към алкохола.

И когато се обърна към партийните членове, думите му бяха: „Ако гласувате за мен, обещавам, че ще спра да пия”. А самите избори в Трън бяха неописуеми.

Цветан Цветанов се появи в деня на вота с 4 микробуса жандармеристи, в циганската махала имаше 4 коли с пазарджишка регистрация. По време на предизборната надпревара пък четирите заведения в циганската махала затвориха, включително и това, на чийто собственик бях платил 100 лева, за да организира среща с жителите. „Моля Ви, вземете си парите, предупредиха ни да не правим среща”, каза ми собственикът. Тези обикалят и разправят как сте били циганите”, каза човекът и сочеше пасатите с пазарджишка регистрация. Така че там не съм залепил и един плакат”, върна се на последното си впускане в политиката Арлин Антонов.

Той добави, че до края на август ще представи програмата си. „Преди това ще обходя всяко село и всеки квартал в Пазарджик, за да обсъдим какво трябва да се направи през всяка една година от следващите 4 години. Имам нещо предвид, познавам инвеститори. Но идеята ми е по места да се сформират групи с участието на граждани, които да участват в промяната на облика на местата, където живеят.”, каза Антонов.