Легендарният Арлин Антонов влиза в битката за кмет

Бившият шеф на полицията в Пазарджик сам издигна кандидатурата си

Топ
11:08 - 30 Юли 2019
21035
Легендарният Арлин Антонов влиза в битката за кмет

Ексшефът на полицията в Пазарджик – легендарният Арлин Антонов, заяви, че ще се кандидатира за кмет на предстоящите местни избори. Бившият полцицай №1 в града край Марица разпространи във фейсбук следното съобщение: "Приятели, аз, Арлин Антонов, обявявам, че ще се кандидатирам за кмет на Пазарджик. С уважение. Очаквам Ви!“

Арлин Антонов е роден на 13 февруари 1948 г. в София. Средното си образование завършва в Строителния техникум „Христо Ботев“ в София. Завършва Военно училище в Шумен през 1970 г. Военната му служба започва като командир на взвод. По-късно завършва Военна академия. Завършва международен туризъм в УНСС. От 1983 до 1986 г. е командир на 21-ви ракетен дивизион в Пазарджик. Достига до заместник-командир на 21 мотострелкова дивизия в Пазарджик (до 1989). От 1989 до 1992 г. е заместник-командир на специално звено в МВР (барети).

През 1992 г. е за 100 дни е директор на РДВР-Пазарджик. В периода юни 1992 – септември 1993 г. е директор на Националната служба по сигурност. През 1996 г. е кандидат-вицепрезидент на България заедно с Жорж Ганчев като кандидат-президент. Депутат в 38 народно събрание. От 1999 г. е председател на партията БДБ. През 2003 г. става общински съветник в Пазарджик.

Преди две години Антонов се кандидатира за кмет на Трън, където през 2017 г. се състояха извънредни избори за кмет.

Антонов e категоричен, че управляващите не взимат нужните мерки за интеграция на ромите, защото те са изгодни гласоподаватели и са податливи на манипулиране и подкуп. Бившият директор на Националната служба за сигурността сподели още, че през 1992-ра година, след като ръководи операцията срещу ромите в циганското гето в Пазарджик не случайно е бил преместен в София. Според него причината още тогава е била, че циганите са били изгодни за управлението, а Антонов е застанал срещу тях.

В акцията преди повече от 25 години, ръководена от Антонов цялата полиция в града помита ромското гето. Причината била  сигнал, че в гетото е отвлечено младо семейство – на около 22 години. Мъжът е пребит с железни тръби, а жената е отвлечена в една от къщите. В геотото са намерени 70 български малолетни момичета, вързани и насилвани, с цел да бъдат изкарани от страната за проституция. Издирваната жена пък била насилвана от 70 роми. Тя  била бременна- абортирала, а малко по-късно починала.

До момента намерението си да се кандидатират са обявили настоящият кмет Тодор Попов, загубил подкрепата на ГЕРБ, и бизнесменът Благо Солов. Предстои тепърва да оповестят своите кандидати – БСП, АБВ и управляващата партия.